
A Espanya es cultiven més de 100 varietats de patata, cadascuna té propietats totalment diferents i les podem diferenciar pel color de la pell, per la textura… Cada cuiner utilitza unes patates específiques per cuinar els seus plats.
Avui, parlarem de quina és la millor patata per preparar les patates braves.
Actualment, hi ha infinites versions d’aquest plat. Els cuiners més tradicionals mantenen les patates tallades a quadradets, cuites i després fregides (perquè l’interior estigui cuinat i l’exterior daurat i cruixent).
Les varietats de patates que més s’utilitzen per aquesta preparació són les Baraka, Spunta, Agria i Caesar. Són adequades per fregir i es recomana tenir-les en remull uns minuts perquè perdin el midó.
Pel que fa a la salsa, aquí també hi ha molta controvèrsia, perquè hi ha tantes varietats com cuiners. Cadascun amb la seva recepta, amb la fórmula més o menys picant, amb més o menys tomàquet o pebre.
Les patates del Batticuore són exquisides, i amb una salsa suau, original i autèntica.
Si ho vols comprovar tu mateix, vine a tastar-les! T’hi esperem!